Ciorba de iepure de casa

de ela in Ciorbe, 21 Mar 2012 | 35665 vizualizari

 

are un gust atat de fin....

 

INGREDIENTE

  • 600 gr iepure(bucati,ce aveti,eu am pus spatele,ficatul si bucati de grasime)
  • 1 bucata pastarnac
  • 3 ardei capia rosii
  • 1 ardei gras galben
  • 4 fire ceapa verde
  • 4 morcovi potriviti
  • 4 cartofi
  • 1 conserva rosii cuburi in bulion
  • 250 ml bulion de casa
  • 1 lingura boia
  • bors
  • sare
  • piper
  • mirodenia de ardei si tomate de la fuchs
  • leustean
  • patrunjel
  • taitei subtiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de iepure de casa:

Taiem ceapa rondele. Pastarnacul si morcovii ii curatam si ii taiem marunt. Curatam ardeii si ii taiem cubulete. Punem legumele cu sare si piper in putin ulei intr-o tigaie (eu le-am pus intr-o craticioara de ceramica de la delimano care inmoaie legumele, nu le prajeste) si le lasam pe foc cateva minute. Am trecut legumele in oala sub presiune (daca aveti, daca nu se pregateste intr-o oala normala, dar pregatirea dureaza mai mult), am adaugat cartofii curatati si taiati cubulete, mirodenia, sare si piper dupa gust, bucatile de carne si am umplut cu apa 3/4 din oala, am pus capacul si am dat focul tare pana a inceput apa sa fiarba, apoi am dat focul incet si am lasat la fiert 25 minute. Am pus oala sub jet de apa rece ca sa pot deschide capacul repede si sa pot continua prepararea. Am adaugat rosiile in bulion, bulionul si boiaua si am mai lasat pe foc 10 minute, apoi am pus taiteii, borsul prefiert (dupa gust, depinde cat de acru mancati) si am mai fiert la foc mic vreo 5 minute. Mai condimentam daca trebuie si oprim focul. Presaram patrunjel si leustean deasupra si punem capacul 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de iepure de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (40)

ela 1

26.03.2012, 17:01

Dorin,eu nu am mancat ciorbe pana in urma cu vreun an,desi ii fac la sotul meu mereu...acum mananc cu placere ciorba de ciuperci si aceasta de iepure imi place,are un gust fin si tare placut

Panacris 1

03.04.2015, 19:39

ela 1

03.04.2015, 23:41

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de iepure